Teksten voor bijzondere gelegenheden

Anderwoud is er ook voor die ene tekst die u niet zelf kunt schrijven. Een gedicht voor een overleden dierbare, een bijzonder in memoriam? Of, voor vrolijker gelegenheden, een originele toespraak voor de bruiloft van zoon- of dochterlief? Een persoonlijk sprookje voor een pasgeboren kleinkind? Vertel me uw verhaal en ik maak ervan wat u wilt zeggen.

Hieronder: twee voorbeelden.

Gedicht geschreven voor J., een ontdekkingsreiziger van zeven

Er zit een gat in mijn ziel met jouw vorm

Het is een groot gat hoewel je klein was
Het is een zwart gat al was je licht
En gaf je licht soms, bijna, of leek het zo

Alle woorden die er zijn zijn niet genoeg
Alle liefs van de wereld is niet genoeg
Alle gemis van de wereld is niet genoeg
Want het gat in mijn ziel is toch groter

Wat is er mis
Ik
Ik mis
Jou
Zoals alleen wie niet meer terugkomt echt gemist kan worden

Po√ętische herinneringstekst

Vanaf de eerste zin lazen we gulzig, ademloos
bladzij na bladzij hongerig
naar wat je nu weer zou beleven.

We hoopten: heldenmoed, en avontuur. Een prachtig slot.
Niet middenin de laatste zin
het einde.

En toch lezen we door. Steeds door.
Nog slaan we blad- na bladzij om
Vertwijfeld door de witregels

Van wat niet is
Wat niet zal zijn
Wat nooit zal zijn geweest

Deze gedichten zijn met een bepaald persoon in gedachten geschreven. De nabestaanden en ik stellen het op prijs als u deze teksten als een monument voor deze persoon wilt zien en ze niet ‘hergebruikt.’ Ik schrijf graag ook voor u een gedenkwaardige, persoonlijke tekst.